BASEcamp Zuidwest

KOOS heeft in elke wijk van haar gebied een BASEcamp. BASE staat voor Buurtgerichte, Ambulante, Specialistische Expertise. Een BASEcamp is een plek waar onze professionals jou ontvangen en samenwerken met de collega’s uit de wijk. Hier voeren wij gesprekken met jou en jouw gezin als dat thuis of op school niet mogelijk is. Alle professionals met specialistische kennis werken vanuit een BASEcamp samen. Hierdoor is KOOS altijd dichtbij.

Wachttijd KOOS

KOOS heeft een wachttijd, maar we vinden het belangrijk om er voor kinderen, jongeren en ouders te zijn, ook als we je nog niet direct kunnen helpen. Als je een dringende vraag hebt kan je contact opnemen met het algemene telefoonnummer van dit BASEcamp en dan gaan we samen kijken wat passend is in jouw situatie.

Op deze locatie werken...

Annemarie Manschot

Ik werk al lang in de jeugdhulpverlening en ieder kind en gezin is altijd weer uniek. Ik ben er trots op dat ik nu in mijn eigen stad bij KOOS aan het werk ben voor de gezinnen. Wanneer jullie vastlopen in de zorg voor jullie kind, zoek ik samen met jullie naar de sterke kanten en hulpbronnen.  In mijn begeleiding kijk ik altijd naar hoe de interactie tussen jou als ouder en je kind verloopt. Ik gebruik daarbij graag mijn camera, en door middel van de beelden ga ik samen met jullie op zoek naar de gebruiksaanwijzing van jullie kind. Wanneer jij je kind beter begrijpt en kan kijken naar de vraag achter het gedrag, ontstaat er ruimte om aan te sluiten. Veel ingewikkeld gedrag is terug te voeren op een onveilige basis, hechtingsproblematiek. Ik train jullie en geef handvatten om de relatie met jullie kind te versterken.

Chantal Huele

Claudia Rovers

Corina van Marum

Dinja van Lankveld

Gezinscoach

Ik zoek graag samen met jullie hele gezin naar oplossingen die werken, op een positieve manier. Ik vind het belangrijk dat jullie zelf het tempo bepalen en ook zelf bedenken wat voor jullie belangrijk is om aan te werken. Ik heb veel ervaring met jongeren, kinderen en het gehele gezinssysteem. Wat ik het allerbelangrijkste vind is dat er een goede samenwerkingsrelatie is tussen jullie als gezin en tussen ons waardoor er snel resultaat geboekt kan worden.  Ik ben niet bang om out of the box te denken en de nodige humor in te zetten!

Frederike van Dantzig

Orthopedagoog | GZ-psycholoog

Hoe ga je het pad dat jou gegeven is?

Als je bij KOOS komt dan is jouw pad lastig te begaan. De stenen op het pad zijn wellicht gigantisch en maken dat je moeilijk vooruit komt. Of het pad wordt misschien wel overschaduwd. Hoe dan ook je hebt al heel wat meegemaakt; mooie en moeilijke momenten.

 

Samen met jou onderzoek ik hoe we de weg beter begaanbaar kunnen maken. Dit doe ik door jou en de belangrijke mensen om je heen serieus te nemen. Door te luisteren naar jouw verhaal leer ik je kennen en met behulp van gekke vragen en leuke maar soms ook moeilijke oefeningen ontdek jij wanneer het goed gaat; waar je talenten liggen; je passies en je dromen. Dit alles gaat je helpen om dat wat kl**te is draaglijker te maken en de zon op jouw pad te laten schijnen.

 

Ik vind niet snel iets raar en ben intuïtief, spontaan en doortastend. Maar bovenal ben ik geïnteresseerd in jou en in de manier waarop ik je kan bijstaan op jouw weg.

Hakan Ayyildiz

Lisette Hamersma

Orthopedagoog

Als orthopedagoog heb ik werkervaring opgedaan binnen de kinder- jeugdpsychiatrie en gehandicaptenzorg. Ik houd mij bezig met het verrichten van diagnostisch onderzoek en het bieden van (individuele) behandeling. Hulpvragen kunnen gericht zijn op waarom je snel boos of verdrietig wordt, waarom je snel bang bent, je moeilijk kan concentreren op school of het bijvoorbeeld lastig vindt om vriendschappen te sluiten. Via diagnostisch onderzoek kunnen we proberen om beter te snappen hoe dit komt, en vooral wat we eraan kunnen  doen. Ik vind het hierbij belangrijk om goed contact te maken en met elkaar samen te werken. Hierbij heb ik oog voor wat er anders kan, maar zeker ook wat er al goed gaat.

Marjan Verhagen

Marnix Loer

Psycholoog

Als psycholoog doe ik diagnostisch onderzoek en geef ik (individuele) therapie bij KOOS. Voor mij is de uitdaging in mijn vak om samen met jullie te ontdekken waarom jullie kind zich gedraagt zoals die zich gedraagt. Jullie hebben natuurlijk een grote rol in hoe het met je kind gaat. Juist als er sprake is van ingewikkeld gedrag. Er wordt nog wel eens vergeten dat jullie als ouder ook veel stress hierdoor ervaren en dat je pijnpunten uit je eigen verleden kan meenemen in de opvoeding van je eigen kinderen. Vaak gebeurt dat onbewust en zonder dat je dat wil. Ik vind het belangrijk dat er net zoveel aandacht is voor jouw kind als voor jou als ouder. Zodat jullie hele gezin meer rust ervaart en daarmee weer makkelijker de hobbels in het leven over kunnen.

Maya Hofhuis

Orthopedagoog generalist

Als orthopedagoog generalist ben ik al langere tijd werkzaam binnen de jeugd(forensische)zorg, gehandicaptenzorg en GGZ. Mijn drijfveer is om jongeren te helpen die vastlopen. Gedrag is enkel de verpakking. Van daaruit zoeken we, meestal samen met jouw ouders, naar de onderliggende boodschap van jouw gedrag. Jij hebt mijn volle interesse; jouw eigenheid is waar ik voor ga. Ik bouw het contact op vanuit jouw aanpassingsvermogen en (impliciete) vraag om ondersteuning.

Daarnaast richt ik me op de allerkleinsten waarbij ik jou als jonge ouder graag ondersteun bij de hulp die jij nodig hebt. Ik vind het belangrijk om tot een gezamenlijk plan te komen. Voorop staat maatwerk en een brede inzet van hulp en ondersteuning.

Nelian Doornbos

Ik ben sinds 2007 werkzaam in de jeugdhulp met (24-uurs zorg) en zonder verblijf. Mijn deskundigheid en werkervaring liggen op het gebied van gedrags- en ontwikkelingsvragen en / of -achterstanden van het (jonge) kind. Ik begeleid, ondersteun en adviseer jou als ouder in je vragen en zorgen over de ontwikkeling of het gedrag van jouw kind.
Ik geniet van het werken met jou als ouder aan het herstellen van gezag en het oefenen van nieuw gedrag. Samen vergroten we jouw (gevoel van) competentie in het begeleiden van je kind.

Ik haal voldoening uit de kern van mijn werk, namelijk het contact met mensen. Ik werk dan ook graag samen vanuit gelijkwaardigheid en zet me zorgvuldig en betrouwbaar in om jullie een stapje verder te helpen.

Nelleke Muller

Orthopedagoog

Al van jongs af aan zijn kinderen mijn focus geweest. Mijn opleiding is voor mij een zelfanalyse geweest wat tot nu toe nog steeds heel waardevol is in dit werk. Mijn loopbaan is anders gelopen dan ik had gewenst. Ik had direct als orthopedagoog willen werken maar dat is niet meteen gelukt. Ik ben gaan werken als leerkracht in het basisonderwijs en ook in het speciaal onderwijs. Daarna heb ik jarenlang als gezinsbehandelaar gewerkt met verschillende doelgroepen (LVB, normaal begaafd) en vooral met dreigende uithuisplaatsingen, met name in crisissituaties. Achteraf gezien is het zeer verrijkend geweest om zo met mensen te mogen werken. Het heeft ervoor gezorgd dat ik in veel verschillende sociale lagen en situaties betrokken ben geweest. Ik neem deze ervaringen dagelijks mee in het werk.

 

Inmiddels werk ik wel al jaren als orthopedagoog en doe ik diagnostiek en behandeling. Ik richt mij graag op het hechtingsproces van kinderen omdat het één van de basis behoeftes is van de mens. Als een kind niet voldoende gehecht is, kan dit vele uiteenlopende gevolgen hebben. Bij een verkeerde interpretatie ervan kan het leiden tot een diagnose. Dit wil ik graag voorkomen.

Noor van de Beek

Renate Maat

Als orthopedagoog doe ik diagnostisch onderzoek en geef ik individuele – en gezinsbehandeling bij KOOS Utrecht. In mijn werk vind ik het prettig om samen met het gezin op zoek te gaan naar de hulpvragen, mogelijkheden en kansen. Ik werk graag vanuit samenwerking en gelijkwaardigheid, waarbij ik mij transparant, zorgvuldig en betrouwbaar inzet om het gezin een stapje verder te helpen. Ik vind het belangrijk om samen met het kind/jongere en de ouders op zoek te gaan naar de sterke kanten en de hulpbronnen.

 

Je kunt bij mij terecht als er sprake is van interactieproblemen binnen het gezin, maar ook voor hechtingsproblemen of ingewikkeld gedrag. Samen gaan we op zoek naar wat voor jullie als gezin werkt en geef ik jullie (praktische) handvatten om mee aan de slag te gaan. Wanneer je als ouder je kind (weer) beter begrijpt, ontstaat er ruimte om met een andere blik naar het gedrag te kijken en om daarbij aan te sluiten. Hierdoor ontstaat er meer rust in jullie relatie en daarmee meer rust in huis.
Daarnaast geef ik aan kinderen en jongeren individuele behandeling op het gebied van trauma, somberheid, piekeren of dwang. Maar ook als het op school niet lekker loopt of als er op meerdere levensgebieden moeilijkheden ervaren worden, kun je bij mij terecht.

 

Via handelingsgerichte diagnostiek gaan we samen uitpluizen wat de antwoorden zijn op de hulpvragen van het kind/jongere, ouders, school of andere betrokkenen. Hulpvragen kunnen zijn waarom je moeite hebt met school, waarom je snel boos en verdrietig bent of waarom je thuis steeds ruzie hebt. Door middel van handelingsgerichte diagnostiek kunnen we beter proberen te snappen waar je tegen aan loopt of waarom bepaalde dingen wat lastiger gaan. We gaan samen proberen te snappen hoe het komt, maar vooral wat we er aan kunnen doen. Hierbij wordt er ook voortdurend gekeken naar wat wel goed gaat.

Roeloffien van Voornveld

Tim Bambacht

Systeemtherapeut

Opgroeien in en onderdeel zijn van een gezin kan fijn en liefdevol zijn, maar kan ook voor spanningen en onrust zorgen. In mijn werk zoek ik graag met jullie naar de juiste balans in het gezin. Hoe kunnen jullie ervoor zorgen dat jullie je sterk voelen in de ouderrol en wat is ervoor nodig om jullie kind het vertrouwen en de ruimte te geven om zich tot een uniek en zelfverzekerd individu te ontwikkelen? Hoe ga je om met (extreem) pubergedrag? Wat heb je nodig om jezelf te kunnen zijn, te midden van ouders, familie, vrienden en vriendinnen? Om dit te onderzoeken betrek ik graag zoveel mogelijk gezinsleden bij de behandeling, maar het kan ook voorkomen dat ik individuele gesprekken voer. Voor mij is het belangrijk dat iedereen zich gezien en gehoord voelt. Niet alleen door mij, maar uiteindelijk juist door de rest van het gezin. Deze gesprekken zijn soms moeilijk en confronterend, maar daar help ik jullie bij. Mijn ervaring is dat een gezin vaak tot meer in staat is dan van tevoren gedacht!

* Vanwege corona hebben wij geen foto's kunnen nemen van onze medewerkers. Deze volgen zo snel mogelijk.

Op zoek naar een andere locatie?