BASEcamp Zuidwest

KOOS heeft in elke wijk van haar gebied een BASEcamp. BASE staat voor Buurtgerichte, Ambulante, Specialistische Expertise. Een BASEcamp is een plek waar onze professionals jou ontvangen en samenwerken met de collega’s uit de wijk. Hier voeren wij gesprekken met jou en jouw gezin als dat thuis of op school niet mogelijk is. Alle professionals met specialistische kennis werken vanuit een BASEcamp samen. Hierdoor is KOOS altijd dichtbij.

Op deze locatie werken...

Annemarie Manschot

Ik werk al lang in de jeugdhulpverlening en ieder kind en gezin is altijd weer uniek. Ik ben er trots op dat ik nu in mijn eigen stad bij KOOS aan het werk ben voor de gezinnen. Wanneer jullie vastlopen in de zorg voor jullie kind, zoek ik samen met jullie naar de sterke kanten en hulpbronnen.  In mijn begeleiding kijk ik altijd naar hoe de interactie tussen jou als ouder en je kind verloopt. Ik gebruik daarbij graag mijn camera, en door middel van de beelden ga ik samen met jullie op zoek naar de gebruiksaanwijzing van jullie kind. Wanneer jij je kind beter begrijpt en kan kijken naar de vraag achter het gedrag, ontstaat er ruimte om aan te sluiten. Veel ingewikkeld gedrag is terug te voeren op een onveilige basis, hechtingsproblematiek. Ik train jullie en geef handvatten om de relatie met jullie kind te versterken.

Chantal Huele

Claudia Rovers

Corina van Marum

Dinja van Lankveld

Gezinscoach

Ik zoek graag samen met jullie hele gezin naar oplossingen die werken, op een positieve manier. Ik vind het belangrijk dat jullie zelf het tempo bepalen en ook zelf bedenken wat voor jullie belangrijk is om aan te werken. Ik heb veel ervaring met jongeren, kinderen en het gehele gezinssysteem. Wat ik het allerbelangrijkste vind is dat er een goede samenwerkingsrelatie is tussen jullie als gezin en tussen ons waardoor er snel resultaat geboekt kan worden.  Ik ben niet bang om out of the box te denken en de nodige humor in te zetten!

Frederike van Dantzig

Orthopedagoog | GZ-psycholoog

Hoe ga je het pad dat jou gegeven is?

Als je bij KOOS komt dan is jouw pad waarschijnlijk lastig te begaan. De stenen op het pad zijn wellicht gigantisch en maken dat je moeilijk vooruit komt. Of het pad wordt misschien wel overschaduwd. Hoe dan ook je hebt al heel wat meegemaakt; mooie en moeilijke momenten.

Samen met jou onderzoek ik hoe we de weg beter begaanbaar kunnen maken. Dit doe ik door jou en de belangrijke mensen om je heen serieus te nemen. Door te luisteren naar jouw verhaal leer ik je kennen en met behulp van gekke vragen en leuke maar soms ook moeilijke oefeningen ontdek jij wanneer het goed gaat; waar je talenten liggen; je passies en je dromen. Dit alles gaat je helpen om dat wat tegen zit draaglijker te maken en de zon op jouw pad te laten schijnen.

Ik vind niet snel iets raar en ben intuïtief, spontaan en doortastend. Maar bovenal ben ik geïnteresseerd in jou en in de manier waarop ik je kan bijstaan op jouw weg.

Hakan Ayyildiz

Lisette Hamersma

Orthopedagoog

Als orthopedagoog heb ik werkervaring opgedaan binnen de kinder- jeugdpsychiatrie en gehandicaptenzorg. Ik houd mij bezig met het verrichten van diagnostisch onderzoek en het bieden van (individuele) behandeling. Hulpvragen kunnen gericht zijn op waarom je snel boos of verdrietig wordt, waarom je snel bang bent, je moeilijk kan concentreren op school of het bijvoorbeeld lastig vindt om vriendschappen te sluiten. Via diagnostisch onderzoek kunnen we proberen om beter te snappen hoe dit komt, en vooral wat we eraan kunnen  doen. Ik vind het hierbij belangrijk om goed contact te maken en met elkaar samen te werken. Hierbij heb ik oog voor wat er anders kan, maar zeker ook wat er al goed gaat.

Marjan Verhagen

Marnix Loer

Psycholoog

Als psycholoog doe ik diagnostisch onderzoek en geef ik (individuele) therapie bij KOOS. Voor mij is de uitdaging in mijn vak om samen met jullie te ontdekken waarom jullie kind zich gedraagt zoals die zich gedraagt. Jullie hebben natuurlijk een grote rol in hoe het met je kind gaat. Juist als er sprake is van ingewikkeld gedrag. Er wordt nog wel eens vergeten dat jullie als ouder ook veel stress hierdoor ervaren en dat je pijnpunten uit je eigen verleden kan meenemen in de opvoeding van je eigen kinderen. Vaak gebeurt dat onbewust en zonder dat je dat wil. Ik vind het belangrijk dat er net zoveel aandacht is voor jouw kind als voor jou als ouder. Zodat jullie hele gezin meer rust ervaart en daarmee weer makkelijker de hobbels in het leven over kunnen.

Maya Hofhuis

Orthopedagoog generalist

Als orthopedagoog generalist ben ik al langere tijd werkzaam binnen de jeugd(forensische)zorg, gehandicaptenzorg en GGZ. Mijn drijfveer is om jongeren te helpen die vastlopen. Gedrag is enkel de verpakking. Van daaruit zoeken we, meestal samen met jouw ouders, naar de onderliggende boodschap van jouw gedrag. Jij hebt mijn volle interesse; jouw eigenheid is waar ik voor ga. Ik bouw het contact op vanuit jouw aanpassingsvermogen en (impliciete) vraag om ondersteuning.

Daarnaast richt ik me op de allerkleinsten waarbij ik jou als jonge ouder graag ondersteun bij de hulp die jij nodig hebt. Ik vind het belangrijk om tot een gezamenlijk plan te komen. Voorop staat maatwerk en een brede inzet van hulp en ondersteuning.

Nelian Doornbos

Ik ben sinds 2007 werkzaam in de jeugdhulp met (24-uurs zorg) en zonder verblijf. Mijn deskundigheid en werkervaring liggen op het gebied van gedrags- en ontwikkelingsvragen en / of -achterstanden van het (jonge) kind. Ik begeleid, ondersteun en adviseer jou als ouder in je vragen en zorgen over de ontwikkeling of het gedrag van jouw kind.
Ik geniet van het werken met jou als ouder aan het herstellen van gezag en het oefenen van nieuw gedrag. Samen vergroten we jouw (gevoel van) competentie in het begeleiden van je kind.

Ik haal voldoening uit de kern van mijn werk, namelijk het contact met mensen. Ik werk dan ook graag samen vanuit gelijkwaardigheid en zet me zorgvuldig en betrouwbaar in om jullie een stapje verder te helpen.

Nelleke Mulder

Noor van de Beek

Renate Maat

Roeloffien van Voornveld

* Vanwege corona hebben wij geen foto's kunnen nemen van onze medewerkers. Deze volgen zo snel mogelijk.

Op zoek naar een andere locatie?